Kremet hvitvinsdampede blåskjellsuppe

1

Ingredienser

  • 1 nett blåskjell
  • 2 Charlotte løk finhakket
  • 1/2  fedd hvitløk i tynne skiver
  • 1 Chili finhakket
  • 3 dl kremfløte (en boks)
  • 3 dl hvitvin
  • salt og pepper etter smak

 

Hvordan det gjøres

  1. Rens og kontroller at blåskjellene er i live. Knips på de og se at de lukker seg.
  2. I litt smør/olje gyldne løk og chili i en kjele.
    2
  3. Tilsett hvitvin og kok opp.
  4. Når vinen koker hiver du over blåskjellene. Etter ca 2-3 minutter vender du blåskjellene og lar de stå i nye 2-3 minutter.
    3
  5. Ta ut  blåskjellene og tilsett kremfløte og varm opp, mens du rør godt.
  6. Tilsett blåskjellene til kjelen og maten er klar til servering. Pynt med litt kruspersille.

IMG_20151219_172705                                 IMG_20151219_172700

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>