Ceviche med mango chutney

1

 

Ceviche

  • 400 gram fersk laks (eller hvilken som helst fisk)
  • 1 rødløk finhakket
  • 2 lime
  • 1 tomat finhakket
  • 1 rød chili (eller mer eller mindre)
  • 1 hvitløksfedd finhakket
  • 1 vårløk finhakket
  • 1 chili finhakket
  • 1 ts sukker
  • Fersk koriander
  • Salt og pepper

 

Mango chutney

  • 2 stk moden mango
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts frisk ingefær
  • 1 stk rød chili finhakket
  • ½ paprika kuttet
  • 1 ss revet ingefær
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss sukker
  • Smak til med salt

 

Potetterninger

  • Poteter i terninger
  • Krydder etter valg – synes det er godt med karripulver.

 

 

Hvordan det gjøres

Ceviche

  1. I en bolle, kombinere fisken, limejuice og rødløk. Sørg for at juicen dekker fisken.
  2. Tilsett tomat, chili, hvitløk, vårløk sukker, koriander, salt og pepper etter smak.

 

Mango chutney

  1. Rens og fjern steinen fra mangoen, grovhakk kjøttet.
  2. Varm hvitløk og chili en panne i en panne med litt olje til det er mykt.
  3. Tilsett mango, paprika, eddik, sukker og ingefær. Kok det i ca 30 minutter på svak varme.
  4. Mos og smak til med salt og pepper

 

Potetterninger

  1. Kuttet poteter i terninger (kan skylles og legges i kaldtvann i ca 30 min)
  2. Varm opp olje i en panne og frityrsteik de.
  3. Ta på krydder – korriander.

 

Server 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>