Torsk med paprikasaus og chorizo

IMG_20150425_170505

Dette er en lett rett å lage, men det blir vanskelig på grunn av det er så mye som må gjøres samtidig.

Tid ca 2 timer (avhengig av hvor mange ganger du har gjort det, effektiviten)

Porsjoner 3-4

 

Ingredienser

Fisken

  • 1 kgTorsk
  • ca. 90 g Pinjekjerner
  • 1 Sitron
  • En kopp bladpersille
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Chrizo med granateple

  • 200 g Chorizo
  • 1 Granateple
  • 1 bunt Kruspersille

Potetstappe

  • 600-800 g Poteter
  • Ca 1 dl Melk
  • 100-150 g Smør (jo mer jo bedre)
  • Gressløk (kan sløyfes)
  • Salt og pepper

Paprikasaus

  • 3 Paprika
  • 1 Chili
  • 1,5 dl Hvitvin/eplejuice
  • Hvitløk
  • 2 Charlotte løk
  • Timian fersk (kan fint sløyfes)
  • 1 dl (Krem)Fløte
  • 1 dl Kraft fra fisk/kylling

Tilbehør

  • Asparges

IMG_20150425_150453

 

Oppskrift.

Under vises tiden så planlegg ut i fra dette. Gjør det i denne rekkefølgen.

  1. Paprikasasuen kan du lage først siden den trengs bare å holde varm og kan spes på med kraft/fløte. Når paprikaen er i ovnen, Charlotte løk er kuttet, kraft og vin gjort klar, ville jeg begynt å skrelle poteter og delt de, hvis tid startet å koke de.
  2. Potetstappen kan også holdes varm, kan spe på med melk ved behov.
  3. Chrizo med granateple, steik chorizo før du hiver fisken i ovnen, når den i ovnen gjør du resten ferdig.
  4. Fisken bør taes til slutt slik at den ikke blør overkokt eller kald.

 

Potetstappe – 1 time

  1. Skrell potet og del de opp i biter og kok de på middels varme.
  2. Når de er møre slå vekk vannet og tilsett smør i biter.
  3. Mos potetene.
  4. Tilsett melk og visp det inn.
  5. Smak til med salt og pepper, gjerne litt gressløk også.

 

 

Paprikasaus – 1 time og 20 minutter

  1. Varm opp steikeovnen på 200 grader på grillfunksjonen.
  2. Del paprikaene og chilien i 2 og ta ut frø og gjør de reine. Legg de på bakepapir sammen med hvitløken og smør de inn med olivenolje.IMG_20150425_151138
  3. Sett de i ovnen til de skallet bobler/svartner, noen minutter før du tar de ut ta litt timian kvister over paprikaen                         .IMG_20150425_153455
  4. Ta av skinner/skallet på paprika og chili (er veldig varmt) og legg til sides på et fat Hell oljen ned i en panne og ta grovhakket Charlotte løk og gylden den i pannen. Tilsette paprikaen, chili, hvitløk og rosmarinen og la det frese forsiktig noen minutter.                                                       IMG_20150425_154640
  5. Ta i hvitvin/eplejuice og kraft fra kylling/fisk. Gi det et oppkok, og la det stå på middels sterk varme og la det reduseres til ½-1/3.
  6. Kjør det i en blender og tilsett fløte. Smak til med salt og pepper. (Du trenger ikke fløte hvis du vil være sunn)

 

Chorizo med granateple – 20 min

    1. Kutt pølsene i firkanter/terninger og steik med grovhakket rødløk.
    2. Ta vekk rødløken (så mye som du greier)
    3. Bland inn chrizo med litt kruspersille

 

Fisken – 25 min

  1. Sett ovnen på 200 Grader
  2. I en blender ta i pinjekjernene. Grovhakk de (mye lettere i blender/foodprosessor)
  3. Tilsett olje, sitroskallet og saften fra en hel sitron, og litt fersk finhakket persille. Bland dette godt
  4. Smør det på fisken og dryss på med salt og pepperIMG_20150425_164322
  5. I den forvarmete ovnen steik fisken i 10-15 min (avhengig av tykkelsen på fisken). PS! Fisken er ferdig når den løsner i kjøttet med en gaffel

 

Legg fisken over på sammen med litt kokt asparges (glemte det på bildene, så tallerkenen mangler det grønne innslaget)

IMG_20150425_170459

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>