Carbonara

Pasta carbonara er en italiensk matrett som er vanligvis laget med spagetti, men det er fult mulig å bruke andre typer pasta. Under finner du en helt «klassisk» oppskrift, men du står helt fritt til å tilsette fløte, løk eller andre ting som du mener vil treffe bedre det du liker.

Tid ca 20 minutter

Porsjoner 2-3

 

 

Ingredienser 

IMG_20150411_231919

Spagetti

Olivenolje

100 g Pancetta/bacon

2 Egg

50 g Parmesan

Salt og pepper

 

Slik gjør du det

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken i godt saltet vann
  2. Stek pancetta/bacon i panne med olivenolje.
  3. Pisk eggene sammen med osten og pepper.
  4. Ta vare på litt av kokevannet fra pastaen og tøm vekk resten. Bland pastaen sammen med pancetta/bacon og la det kjøle seg litt ned (før å unngå at det blir  eggerøre)                                                                    IMG_20150411_234525
  5. Tilsett røren av egg over pastaen, bland sammen. Hvis det blir for tykt sper du på med pastavannet som du sparte.
  6. Server med ny revet parmesan over.

IMG_20150411_234950

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>