Rødbetsaus med pasta

Jeg har fått øynene opp for rødbeter de siste månedene. Synes de gir en fantastisk god smak. Dette er en vegetar rett, men det kan fint tilsette litt kylling i retten.

Tid 70 minutter

Porsjoner: 2-3

 

Handleliste

  • Olivenolje
  • 500 g rødbeter i i biter
  • 4 fedd Hvitløk
  • 2 solmodne tomater
  • 50 g parmesan
  • 1-2 dl fløte
  • Penne (eller annen pasta) til 3 posjoner
  • 5 stilker Timian
  • Salt og pepper
  • (Etter ønske: Kyllingfilet strimlet.)

IMG_20150416_185305

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Del tomtene i 2, skrell og kutt rødbetene og rens hvitløken. Legg grønnsakene i ildfast form med 3 kvister timian og dekk til med litt olje og sett inn i ovnen og bak det i 40-60 minutter.      IMG_20150416_190230
  3. Riv parmesanen og gjør klar til koking av pastaen, mens du venter.
  4. Når grønnsakene er ferdig, moses/blendes de sammen og flyttes over til en panne. Begynn og lage pastaen.
  5. Tilsett parmesanen og fløte til grønnsakene. Gi et oppkok, og holdes varm IMG_20150416_202107
  6. Når pasten er ferdig, blander du inn sausen og serverer med fersk timian og nyrevet parmesan.IMG_20150416_204238

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>