Smakfull svinegryte med chorizo og paprika

4

Ca. 4 porsjoner

Handleliste

  • Olivenolje
  • 250 g Svinekjøtt i strimler
  • 150 g Chriozo i biter
  • 2 røde paprika i grove biter/terninger
  • 1 gul paprika i grove biter/terninger
  • 1 løk finhakket
  • 250 gram tomater i båter
  • 1-2 ss med tomatpure
  • 2 fedd hvitløk – finhakket
  • Kjøttbuljong rett i gryten – Eller kraft fra kjøtt (sløyf vann tilsvarende)
  • 2,5 dl vann
  • 2-3 ss Rødvinseddik (her er det syren jeg ønsker, kan også bruke mateddik/rødvin)
  • 1-2 ts Spisskummen
  • 1-2 ts Cayennepepper
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • Rosmarin
  • 1-2 ts oregano
  • 1 ss sukker (kan sløyfes)
  • 400 g hvitebønner (andre belgfrukter, eks kikerter, linser, etc)
  • 3 store champignoner i skiver
  • 1 liten squash i skiver
  • Salt og pepper etter smak

2

Hvordan det gjøres

 

  1. Brun svinekjøttet og chrizo i en gryte sammen med litt olivenolje. Ta det av og legg til siden.
  2. I samme gryte ta over løk, hvitløk og paprikaen og fres til løken gylden på middels sterk varme (tilsett mer olje hvis det trengs)
  3. Tilsett kjøttet, tomater, tomatpure, rødvinseddik, vann og kraft, spisskummen, røkt paprikapulver, oregano, cayennepepper, sukker og 3 spiseskjeer med fersk fin hakket rosmarin. Ta på lokk og la det putre minst 20 minutter. Hvor lengre det får stå, jo mer får smakene satt seg
  4. Nå kan du tilsette hvitebønner, champignon, squash og la det koke på svak varme i 10-15 minutter før servering eller tilsette det under punkt 3 (avhengig på hvor mye tygge motstand du ønsker)
  5. Legg over på fat og stø på fersk rosmarin, serveres med baugete med hvitløkssmør eller ris. Kan også server slik den er.

 

34

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>