Laks med rød curry

 

Laks med piff i seg. Rød curry er en måte å gjøre hverdagen litt sunnere og eksotisk 🙂

 

Ingredienser

  • 200 g Laks pr person
  • Ris/quinoa

Rød Curry serverer 4 personer

  • 1 løk
  • 1 ss. olje
  • 3 hvitløk hakket
  • 1 liten paprika
  • 1 chili
  • 50 gram fersk ingefær
  • 1 boks hakkede tomater
  • ½ ss cumin
  • ½ ss. kanel
  • ½ ss. gurkemeie
  • ½ ss. paprikapulver
  • ½ ss. koriander
  • Salt og pepper
  • ½ ss garam masala
  • 2 dl med kyllingkraft eller vann
  • 1 Fersk Koriander
  • 2 dl Yoghurt naturell
  • Chilipulver/kajennepepper etter smak

Hvordan det gjøres

Begynn med rød curry steg 1-4. Denne kan du lage dagen før hvis du ønsker, bare vent med å tilsette yoghurt.

  1. Grov hakk løk, paprika og chili. Stek de raskt i en panne med olje.
  2. Tilsett alle resten av ingrediensene til rød curry (unntatt yohurt). Kok opp under omrøring, og la det deretter koke på svak varme i 30 minutter mens du rør av og til.
  3. Mos alt sammen i kjøkkenmaskinen og hell det over i gryten igjen.
  4. Tilsett yoghurt og rør rundt, hold det varmt mens du lager fisken og resten.
  5. Sett på steikeovnen på ca 180.
  6. Kok ris etter anvisning på pakken
  7. Salt og pepre fisken og sett i ovnen i ca 12-15 minutt
  8. Smak til den røde curryen med chili, salt og pepper.
  9. Server med Tzatziki, brokkoli eller noen du mener vil passe 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>